Zabava

Brane Kastelic: Konec prijateljstva zaradi pohlepa?

S. J.
27. 4. 2014, 20.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Novinar, pisatelj in slikar Brane Kastelic je pred časom napovedoval erotično trilogijo. Ampak pri zadnjem delu se je zataknilo ...

Že lani, potem ko sta se decembra 2012 in aprila 2013 pojavili prvi dve knjigi trilogije erotičnih zgodb Pravica noči (Goli v ljubezni in Izleti v mesenost), ste obljubili tretjo knjigo. Kaj se dogaja z zadnjim delom trilogije?

Za zdaj je tretja knjiga Ritke, ritmi in rokenrol še v mojem računalniku, pripravljena že od lanskega poletja. Žal sem se razšel z mariborskim založnikom Zlatkom Weingerlom, ker mu ne morem več zaupati. Najino sodelovanje se je zelo začelo dobro in postala sva prijatelja. No, vsaj jaz sem mislil, da sva. V šali sem mu rekel, da je tudi moj menedžer in telesni čuvaj, ker je, no, visok in zelo močan gospod. Prečesali smo dober del Slovenije, obiskali vrsto krajev, kjer sem bil vesel navdušenja nad knjigama in erotiko, posebno med ženskami vseh generacij. Imel sem kup nepozabnih nastopov, od Novega mesta do Hrastnika, od Velenja do Mute, od Ljubljane do Maribora. Z Zlatkom sva imela velike načrte. Zraven sta bila tudi njegova simpatična gospa Stanka in prijazni sin Denis. Zlata sta, bila sta v veliko pomoč in prav navezal sem se nanju. Pravzaprav na vse tri. Bili smo neke vrste potujoča družina. Dobesedno rad sem jih imel. In vse je potekalo odlično, dokler se ni zataknilo – zataknilo pa se je, kot se rado, ne pri delitvi visokih stroškov, ampak pri delitvi zaslužka. Obljubil ga je v sredini lanskega junija. Junij je postal julij, ta avgust, avgust september in tako naprej. Bo, bo, bo … pa ni in ni bilo. Konec lanskega leta je nakazal dvakrat po dvesto funtov, in to je to. Jaz sem menda pohlepen, ker bi rad svoj del zaslužka. Marsikaj sem še slišal, pa o tem raje ne bi. Ker nisem videl druge poti, sem se odločil za pravno in zadevo prepustil svoji pravnici.

Pa zdaj tretja knjiga trilogije bo ali ne?

Seveda bo, vendar v samozaložbi. Tudi vse naslednje bodo izšle v samozaložbi. Trdno sem se odločil, da bom knjige izdajal samo še tako. Kot mi pravi prijateljica in kolegica Mojca Vakselj, ki je lani napisala čudovito ljubezensko knjigo, je samozaložba zakon.