Zabava

Polona Požgan: Izgubila službo, dobila življenje

A. C.
11. 4. 2014, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ko je Polona Požgan oktobra lani po dolgih letih nenadoma in nepričakovano dobila odpoved na radiu, kjer je vodila jutranji program, se je njeno življenje povsem spremenilo. Sama pravi, da na boljše.

Mediaspeed

»Edina pozitivna stvar odpovedi je, da sem dobila šolo za življenje, ki je ne bom nikoli pozabila. Izgubila sem službo, dobila pa življenje,« pravi Polona, ki ni sedela doma križem rok, temveč je zavihala rokave in se lotila dela. Končno je imela več časa, da so se z družino preselili v novo hišo, ki sta jo pet let gradila z možem Primožem Štormanom, članom zasedbe Tabu.

Radio je (vsaj) za zdaj zgodovina.

S prijateljico Mojco Lubanšek Pehant pa sta imeli že pred odpovedjo podjetje. Ukvarjata se z organizacijo in izvedbo dogodkov. Nedavno pa se je Polona spet vrnila na gledališki oder. Potem ko je pred dvema letoma skupaj s Sašem Pappom nastopila v predstavi Bitka med spoloma, tokrat nastopa v monodrami Alfa samica. Na Polonino povabilo jo je napisala znana pisateljica Janja Vidmar, režiral pa Matjaž Latin.

Polona pravi, da Janjo zelo spoštuje, ne samo kot pisateljico, temveč tudi kot izjemno pronicljivo in kritično žensko, ki se ne boji izpostaviti, kadar gre za kritiko sistema in časa. Na premieri je doživela bučen aplavz, prav tako na ponovitvah, ki jih ima v teh dneh po Sloveniji. Radio pa je (vsaj) za zdaj zgodovina.