Zabava

Kako na življenje gledajo psi

M.J.
26. 3. 2014, 13.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Elvis Jackson so večni optimisti, usmerjeni v prihodnost z nasmehom na ustih. Tak je tudi aktualen single, videospot za novo pesem I BELIEVE IN.., ki svojega mesta ni dobila na prihajajočem novem albumu, zato pa je dobila svojo priložnost in izpostavljeno mesto na aktualen EP albumu »Window«.

Youtube

»Pesem govori o človeku današnjega časa in o pomembni vrednoti, ljubezni. Saj v svetu, v katerem živi, po eni strani polnem neskončnih možnosti, najmodernejših tehnologij in nepotrebnega kiča,  po drugi strani pa praznem, brez pristnih človeških vrednot, kot so ljubezen in odnos do sočloveka, tava brez prave identitete in upanja. Prišli pa smo tako daleč, da je pasje življenje brez davkov boljše, bolj svobodno in bolj dostojanstveno od življenja večine ljudi in je ljubezen edino ter največ, kar jim je preostalo in jim/nam daje vero v boljši jutri.,« so o pomenu pesmi spregovorili Elvisi.  

»I believe in..« se glasbeno poigrava z idejo lahkotnega in pozitivnega reggae in pop ska zvoka, zapakirana na način, da bo vsem segla globoko v srca in nas razvedrila, navzela s pozitivno in brezskrbno energijo. Za video uprizoritev je poskrbel prijazen akter, recimo mu naš najboljši prijatelj. Govora je o prijazni kužki , bostonski terierki Sai. Da je vse potekalo, kot mora, pa je ob iskrivih idejah kitarista Bertota, obenem je sodeloval tudi pri montaži, poskrbela režiserka, scenaristka in montažerka Tina Istenič.

Ravno slednja pa je dejansko prva od režiserjev Elvis Jackson videospotov, ki je bila deležna še druge priložnosti. Pred časom je za album »Against The Gravity« posnela in v objektiv kamere ujela koncertno energijo benda v živem in črnobelem videospotu »Wake Me up«. Tokrat pa se je izkazala v preprostem in simpatičnem videospotu, kjer boste vašo okolico in člane skupine spoznali z drugačnega zornega kota! I Belive in.. je ponovno pesem z nalezljivim refrenom in lahko bi jo dali ob bok največjim hitom skupine, kot so Morning, This Time, Window... Posebna zahvala gre tudi Ines, lastnici glavne protagonistke spota, kužke Sai.

Premiera spota se je zgodila v ponedeljek, 24.marca 2014 na MTV ob 20.uri. Kmalu  boste spot videli tudi na na uradni Točka videospot lestvici na TV SLO 2. Predstavitev pesmi z »Window« EP-ja, ko bo ta na voljo za prodajo in promocijo, se bo zgodila na dveh koncertih na tradicionalnem Orto festu. ELVIS JACKSON bodo namreč poskrbeli za veliko otvoritev letošnjega Orto festa, ki se prične v sredo, 2. aprila 2014. Za številne oboževalce, ki ne bodo uspeli do vstopnic, pa so potrdili tudi dodaten datum v četrtek, 3. aprila 2014. Obenem bodo promocijo EP-ja WINDOW s koncerti podkrepili tudi drugod po Sloveniji.

Koncertna napoved (se bo še dopolnjevala): Uradna promocija Window EPja: //prva serija nastopov//

22.3. (SI) KOPER/ Tuš (+ Hex, KIŠD koncert)
25.3. (SI) MARIBOR/ Satchmo
28.3. (SI) ŠENTJANŽ pri DRAVOGRADU/ Yagababa ** nov datum!!
29.3. (SI) KANAL/ Klub kanalske mladine
2.4. in 3.4. (SI) LJUBLJANA/ Orto bar (Orto fest 2014)
4.4. (SI) MARIBOR/ 2. Gimnazija  (koncert zaprtega tipa)
11.4. (A) ATTNANG-PUCHEIM/ Equalityfestival
18.4. (SI) NOVA GORICA/ Mostovna
19.4. (SI) KRANJ/ Trainstation squat
25.4. (SI) KAMNIK/ Kotlovnica
26.4. (SI) NOVO MESTO/ Lokalpatriot
30.4. (CZ) BRNO/ CARODĚJÁLES Fest ( + The Hives, Waltari...)
1.5. (CZ) PRAGA/ Rock Cafe (+ Jaya The Cat)