Zabava

Hrvaška komičarka z golim oprsjem nad sitneža

Gregor Zalokar
30. 1. 2014, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pogovarjali smo se z Marino Orsag, prvo damo hrvaškega stand upa. Le kaj nam je zaupala?

Promocijsko gradivo

Pred leti ste v Bjelovarju sitnega gledalca utišali tako, da ste mu pokazali prsi. Ste to kdaj obžalovali ali ste zaradi te urbane legende zdaj posebni?
 Zato nisem posebna, ker je šla ta anekdota malo v pozabo, bila je le trenutek v moji devetletni karieri. Ničesar ne obžalujem, saj se je vse zgodilo tako hitro, da tega ni nihče posnel. Najbrž zaradi šoka ali pa ker ni bilo kaj posneti. (smeh) V kontekstu dogajanja – imela sem točko o voditeljici »golega« TV-vremena – sem lahko le s tem, da sem pokazala prsi, utišala motilca in spet pridobila pozornost občinstva. To sem naredila hitro in učinkovito, gledalci pa so mi do konca predstave jedli z roke. Naredila sem, kar se v takem trenutku od komika pričakuje, le da sem uporabila precej nenavadno metodo. (smeh)


 Se je na Hrvaškem po kampanji o spremembi družinskega zakonika za gejevsko skupnost le kaj premaknilo na bolje?
 Spremenilo se je v toliko, da zdaj pripravljajo zakon o življenjskih skupnostih LGBT in smo začeli govoriti o vprašanjih, ki bi sicer prišla na vrsto čez leta. To je »pozitivni« del zgodbe. Žal pa je rezultat referenduma nekaterim ljudem, ki so glasovali za spremembo iz agresije in homofobije, dal veter v jadra.


 So še konservativnejše družbe. Kako kot hrvaška lezbična komičarka nastopate v Beogradu?
 Ni prav lahko, a sem več kot to in tudi občinstvo me doživlja najprej kot komičarko, potem kot osebo in Hrvatico ter šele na koncu kot lezbijko. Doslej moja spolna opredelitev ni motila občinstva. S tem se niti ne ukvarja, dokler ne začnem sama govoriti o tem. Humor je orožje za razbijanje predsodkov in nekaterih tem se je laže lotevati z njim. Pred kratkim sem na Standup Festu v Beogradu v Domu omladine pred 800 ljudmi »stopila iz omare« s programom na temo LGBT in to le teden dni po odpovedi beograjske parade ponosa. Bilo je čudovito. Občinstvo je bilo odlično, aplavz dolg in lep. Vse skupaj so krasno sprejeli.


Več vas čaka v najnovejših Obrazih!