Zabava

Michelle Obama za rojstni dan dobila čas zase na Havajih

STA / J. P.
5. 1. 2014, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ameriški predsednik Barack Obama je zaključil počitnice na sončnih Havajih in se s predsedniškim letalom podal proti mrzlemu Washingtonu. S sabo je vzel hčerki, 12-letno Sasho in 15-letno Malio. Z družino pa ne potuje prva dama Michelle, ki se bo za darilo pred 50. rojstnim dnem na rajskih otokih še zabavala s prijatelji.

Arhiv Svet24
Michelle in Barack Obama

Obama je na Air Force One s sabo vzel dekleti, ki bosta v ponedeljek najverjetneje morali v šolo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Drugače pa velja za Michelle, ki ji je Obama podaljšan dopust podaril kot del rojstnodnevnega darila.

"Kot del darila predsednika bo prva dama ostala na Havajih in preživela nekaj časa s prijatelji pred prihajajočim 50. rojstnem dnem," navaja izjava Bele hiše. Michelle bo svečke na torti upihnila 30. januarja.

Predsednik je z družino dopust preživel v najeti hiši v bližini oporišča ameriške mornarice na severovzhodni obali otoka Oahu.


V Beli hiši so dodali še, da je predsednik v oporišču mornarice v času dopusta odigral več partij golfa s prijatelji in kolegi. V četrtek se je na primer na travnatih gričkih meril z novozelandskim premierom Johnom Keyjem.