Zabava

Turneja se bo nadaljevala

S.J.
21. 12. 2013, 21.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ob izidu albuma z glasbo iz filma Montevideo, bog te video (premiera drugega dela bo v Beogradu sredi januarja) je Magnifico pripravil dva gala koncerta v Cankarjevem domu.

Mediaspeed

Zaradi velikega zanimanja pa se zdaj turneja s srbskim policijskim orkestrom nadaljuje tudi po drugih slovenskih mestih. »Nisem vedel, kakšen bo odziv, zato vnaprej nismo načrtovali večje turneje. Ko pa sem videl, da ljudje ploščo celo kupujejo (album je že nekaj tednov najbolje prodajan, o. p.), je bilo logično, da koncerte nadaljujemo,« pravi Magnifico, ki poudarja, da takšnega odziva res ni pričakoval. Pravzaprav sprva sploh ni nameraval izdati albuma s filmsko glasbo.

Šele ko so pesmi vrteli po vseh srbskih lokalih, je postalo jasno, da je treba narediti naslednji korak. »Tega res nisem pričakoval. Želel sem si, pričakoval pa ne …« Magnifico se tako z orkestrom srbske vojske 'Stanislav Binički' odpravlja na praznično turnejo po Sloveniji. Od 26. do 29. decembra bodo nastopili v Celju, Trstu, Novem mestu in Novi Gorici. Novih koncertov se že zelo veseli. »Prav uživati sem začel. To pa se mi že dolgo ni zgodilo …« pravi Magnifico, ki svoj užitek pojasnjuje takole: »Izvajam glasbo na inštrumentih, ki na molekularnem nivoju ne povzročajo nobenih negativnih vibracij.«