Zabava

Kaj navdušuje Heleno Blagne?

Alesh Maatko
14. 12. 2013, 10.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V našem ljubljanskem Talijinem hramu je pestro kot že dolgo ne, saj ne manjka predstav, kot so Traviata, Rigoletto, Nabucco, in ne nazadnje baletov Trnuljčica in Hrestač.

Darja Štravs Tisu

Ravnatelj SNG Opera in balet Ljubljana Peter Sotošek Štular je, ko je letos prišel na vodstven položaj, kot kaže, ubral prave strune. Že v Drami se je na enakem delovnem mestu izkazal, zdaj pa se njegovo znanje kaže tudi v naši – po izjemno kakovostnih predstavah daleč naokrog – znani operni hiši. Pri tem mu je v pomoč njegova poslovna asistentka in predstavnica za stike z mediji Barbara Čepirlo, ki ima izjemno veliko znanja iz svojega študija in del, ki jih je do zdaj opravljala.

Seveda je del vsega tudi ekipa, ki pripomore k zgodbi o uspehu, in ne nazadnje obiskovalci, med katerimi je tudi naš vrhunski tenorist Nace Junkar, ki vse predstave izjemno natančno spremlja, zelo rad pa v svojo matično hišo povabi tudi prijatelje. Njegova dolgoletna prijateljica in naša pevska primadona Helena Blagne – ona in Nace sta neponovljiv pevski par – je nad vsako predstavo v naši operni hiši navdušena in se vsakič razveseli Nacetovega povabila. Tako vodstvo kot izvajalci pa so veseli Nacetovih raznolikih gostov.

Seveda so gledalci veseli, kadar Heleno in Naceta v odmorih vidijo med njimi, saj ju pogosto ustavijo in povedo, kje in kdaj sta pela tudi na njihovi poroki, v njihovem kraju na koncertu ter ob drugih dogodkih. Zdi se, da je naša opera resnično zaživela, kar z obiskom potrjuje raznolika publika.