Zabava

Njeno oprsje zasenčilo vse nastopajoče

Alesh Maatko / STA
1. 10. 2013, 14.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

SLOVENSKA POPEVKA Naša najstarejša glasbena dama, ki je znova zaživela v vsej svoji veličini, je v nedeljo potekala po koncu naše vlade. Vsaj tako si je scenarij zamislil Drago Mislej Mef.

Mediaspeed
Njeno oprsje zasenčilo vse nastopajoče.

Vsako pesem je namreč Miša Molk, gostiteljica večera, uvedla z domiselnimi povezavami med vsebino pesmi in 'delovanjem' enega izmed ministrstev. Ta naj bi prevzela funkcijo sponzorjev prireditve, a to se bo, kot je dejala Molkova, »zgodilo, ko bo Slovenija postala Švica«, zato do takrat ostajajo »le moralni sponzorji« festivala.

Mediaspeed
Manca Špik

Za naziv Slovenska popevka se je potegovalo 13 pesmi, ki jih je ocenjevala žirija v sestavi Drago Mislej Mef, Matej Wolf, Mojca Menart, Tinkara Kovač in Rudi Pančur. Poleg nagrajenih pevcev so nastopili še Ana Soklič, Ajda Stina Turek, Sara Kobold, Katarina Mala, Manuella Brečko, zasedba Flora & Paris, skupina Panda, pevka BiLBi, skupina Tristan in Manca Špik, ki je zapela nagrajeno pesem To so te reči. Slovenska popevka 2013 je po presoji žirije postala pesem Andraža Hribarja Po čem diši ta dan.

Mediaspeed
Jure Ivanušič

Občinstvo je izbralo pesem Vrti se v ritmu Eve Černe. Žirija pa je podelila še nagrado za najboljše besedilo Barbari Pešut za To so te reči in nagrado za najboljšo interpretacijo, ki jo je prejel Jure Ivanušič za pesem Plavi angel. V glasbeni del Slovenske popevke je gledalce in poslušalce popeljal lanskoletni zmagovalec – Matevž Šalehar Hamo s pesmijo Ti prihajaš. V spremljevalnem programu pa sta nastopila še lanskoletna zmagovalca občinstva Marko Vozelj in Nuša Derenda s pesmijo Naj nama sodi le nebo.

Mediaspeed
Rok Golob in Eva Černe