Zabava

S Potrebuješem se ne kregata!

Sonja Javornik
28. 9. 2013, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Voditelj oddaje Raketa, ki jo lahko spremljamo vsako nedeljo na Planet tv, je na začetku sezone optimističen. Pa še z avtorjem oddaje se ne prepira, saj ima Jože Potrebuješ menda neizmerne zaloge potrpljenja ...

Mediaspeed
Zabavno-glasbena oddaja Raketa je na sporedu vsako nedeljo, ob 20. uri, na Planet TV.

Čestitam za novo-staro oddajo! Kakšni so vaši občutki?

Zelo dobri, po snemanju prve oddaje nisem imel pojma, kako je vse skupaj izpadlo. Ko sem jo nato gledal, pa sem bil zelo zadovoljen. Druga je bila še boljša, Nataša Tič Ralijan nam je kot gostja dala vetra in nas nasmejala, vsi smo bolj sproščeni, padajo šale, ritem je tekoč in naš novi izbor Mlade zvezde Rakete, na katerem predstavljamo mlade glasbene talente, bo po mojem velika uspešnica. 

Mediaspeed
Jože je izjemno potrpežljiv, zato Boštjan z njim nima težav.
Ali je za vas sploh kakšna sprememba pri delu, razen da oddajo gledate na drugem programu?

Dela je za zdaj res veliko, ker smo spremenili koncept in moramo vse skupaj še osvojiti. Nov program je prinesel bolj sproščeno vzdušje, prej smo večino zabavnih pripomb zamolčali, izvajali smo nekakšno avtomatizirano samocenzuro. 

Kaj se je zgodilo z Majči? Ste po Jasninem odhodu ugotovili, da vam je najlaže, če ste edini voditelj?

Majči je dobila igrano vlogo v filmčkih, v katerih predstavljamo slovenske domačije, ki pridelujejo dobro slovensko hrano. Seveda bo še naprej skrbela za dobro voljo in lepoto v studiu. Pridno nabira televizijske izkušnje, zelo radi jo imamo in postaja vedno bolj nepogrešljiv član ekipe. Vodenje v paru vsekakor zahteva več dela, usklajevanja, energije - je vedno je vprašanje, ali voditeljski par prinaša dodano vrednost. Če je ne, je bolje, da je voditelj en sam. 

Mediaspeed
Boštjan in žena Lara sta zadovoljna s tremi otroki.
Vas kaj skrbi, kakšna bo nova oddaja, ki jo pripravljajo na TVS?

Ne, oddaja bo v drugem terminu in glede na priljubljenost narodno-zabavne glasbe pri nas je povsem logično, da imamo več takih oddaj. Prostora je za vse dovolj. 

Oddajo si je zamislil Jože Potrebuješ. Sta se vidva kdaj sprla ali sta vsa ta leta delovala povsem usklajeno?

(smeh) Spomnim se enega samega trenutka, ko je povzdignil glas nad mano - to je bilo v času mojih začetkov, še v oddaji Raketa pod kozolcem, pred kakšnimi desetimi leti. Jože pač ni človek prepirov, ima hude zaloge potrpljenja, ne predstavljam si, da bi mu varovalke kdaj pregorele.

Pred časom ste razmišljali o tem, da bi zapustili Na zdravje, zdaj, ko je bila izvrstna priložnost, da bi si odpočili od televizije, pa ste ostali zvesti oddaji. Kako to?

Pred kakšnimi štirimi leti sem želel oditi - imel sem krizo, povezano z nečloveškim urnikom, ki sem si ga zadal, in mi je zmanjkovalo življenjskih moči. Od takrat bolj pazim nase in bolj uživam v delu in življenju. Povabilo na Planet TV je bilo vabljivo, vsi v ekipi smo bili veseli, da lahko še kje pokažemo svoje ideje.

Ste imeli poleti dovolj časa za počitek, uživanje?

Seveda, televizijski voditelji razvedrilnih oddaj imamo poletne počitnice skoraj kot šolarji. Časa veliko, kar se tiče zaslužka, pa vlada poletna suša - ki jo moraš malo prej vračunati. 

S čim so vas nazadnje presenetili otroci?

Rosa rada riše in za obletnico poroke, ko smo bili na morju, nama je narisala prelepo sliko. 

Si kdaj zaželite še več otrok? Kdaj pa pomislite, da bi bilo bolje, če bi bil kak manj?

Trojka je odlična, želela sva si jih toliko in zdaj si ne moreva predstavljati, da bi bil kakšen manj. Ob misli, da bi jih bilo še več, naju pa tudi malo stisne v trebuhu, prisrčna hvala ... (smeh)

Se otroci med seboj kaj sprejo? Si tudi pomagajo?

Seveda se 'cufajo', saj so otroci. In imajo se radi - čudovito je videti, kako se skupaj zatopijo v igro, ko so ekipa. Najstarejša Rosa je nekakšen varuh otrokovih pravic, izjemno sočutno bitje, vedno brani bratca in sestrico, če sta kdaj kregana.