Zabava

Bo nova Psyjeva pesem prav tako priljubljena?

STA / S.R.
12. 4. 2013, 11.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Južnokorejski raper Psy, ki je z videouspešnico Gangnam Style obnorel svet, je danes na spletu v 119 državah po svetu izdal novo pesem Gentleman.

YouTube

Južnokorejski zvezdnik bo videospot predstavil v soboto na posebnem promocijskem dogodku v Seulu, ki ga bodo v živo prenašali tudi na spletnem portalu Youtube, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skladba govori o samooklicanem kavalirju, ki na zabavi dvori ženskam, vključuje pa več angleškega besedila kot "Gangnam Style", s katero je Psy zaslovel. 35-letni Psy je sicer obljubil, da bo "Gentleman" ponudil "Psy Style" (Psy slog), osnovan na podlagi tradicionalnega korejskega plesa.

"Gangnam Style", ki je satira luksuznega življenjskega sloga v premožnem seulskem predelu, je sicer na Youtubeu je doživel izreden uspeh - ogledalo si ga je 1,5 milijarde obiskovalcev portala - in s tem podrla vse rekorde gledanosti. Psy jo je pospremil s plesom, ki spominja na ježo konja.

Glasbenik je bil za uspeh nagrajen z enih od najvišjih južnokorejskih priznanj v kulturi - z okgwanskim redom za zasluge. Minuli mesec je nastopil na inavguraciji nove južnokorejske predsednice Park Geun Hye.