Zimski športi

Neverjetni Risi!

Barbara Kavčič/M.J.
20. 2. 2014, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Naša hokejska reprezentanca je sinoči nekaj pred polnočjo prispela v Slovenijo. Na največjem hokejskem turnirju na svetu so risi včeraj v četrtfinalu izgubili s Švedi, toda na splošno so v Sočiju presegli vsa pričakovanja.

Reuters

Po porazu z 0:5 (še pred zadnjo tretjino so aktualni svetovni prvaki vodili le z 1:0) so bili naši sijajni oklepniki razočarani, vendar je vtis, ki so ga po petih tekmah pustili na olimpijskem turnirju, več kot sijajen.

Že z uvrstitvijo v Soči so se risi zapisali v zgodovino, tam pa so zgodbo še nadgradili. Najprej so premagali Slovaško, kar je bila prva slovenska hokejska zmaga na OI, nato so se prek Avstrijcev prebili v četrtfinale, v katerem pa so jih izločile tri krone. Anže Kopitar, edini slovenski igralec, ki igra v ligi NHL, je dejal, da se zdaj s ponosom vrača v ekipo Los Angeles Kingsov.

»Mislim, da smo lahko izredno ponosni na to, kar smo tukaj dosegli. Kakšen rezultat, do kam smo prišli! V četrtfinale! Od prvega do zadnjega smo bili ekipa, od maserjev do zadnjega trenerja. Mislim, da smo zastopali državo, kot je treba, v pravi luči. Ta ekipa je zelo posebna, zelo malo jih je, ki imajo tako neverjeten ekipni duh. To je neverjetno,« je misli po zadnji tekmi strnil Anže. Mi lahko za konec samo še rečemo kapo dol fantje oziroma zdaj že zelo priljubljeno besedo RISpect. * Iz besede respect (angl. spoštovanje, op. p.)