Šport

Tako je Predin 'na gobec' udaril sodnika

STA / J. P./M.J.
20. 2. 2014, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Sinočnji dvoboj evropskega košarkarskega pokala med Unionom Olimpijo in kijevskim Budivelnikom je zaznamoval tudi incident po tekmi, v katerem je slovenski glasbenik Zoran Predin udaril enega od sodnikov, ki so po porazu Ljubljančanov s 83:87 v spremstvu varnostnikov zapuščali igrišče. Predin se je za svoje ravnanje že opravičil klubu.

Youtube

Tekmo zadnjega kroga drugega dela evropskega pokala so zeleno-beli izgubili za štiri točke, a je tekmo zaznamovalo tudi sojenje, ki je močno razburilo domače navijače. Po koncu tekme so jezni gledalci stopili na parket, varnostniki so obkrožili sodniško četverico in jo pospremili v garderobo, kljub temu pa je Predin v navalu čustev udaril enega od sodnikov v zatilje.

Nekaj ur po tekmi je ljubljanski klub posredoval opravičilo glasbenika, ki so ga sicer takoj po dogodku zaradi udarca obravnavali policisti in mu spisali plačilni nalog. Predin je poudaril, da za takšno dejanje ni nobenega opravičila, da se ga globoko sramuje ter da v prihodnje zaradi neobvladovanja čustev ne bo več hodil na tekme.

Nekaj ur po tekmi je ljubljanski klub posredoval opravičilo glasbenika, ki so ga sicer takoj po dogodku zaradi udarca obravnavali policisti in mu spisali plačilni nalog. 

"Globoko se sramujem svojega nedopustnega dejanja po včerajšnji tekmi. Ne glede na to, da sem popolnoma izgubil nadzor nad sabo, ni nobenega opravičila za moje obnašanje. Iskreno se opravičujem vsem prizadetim, še posebej sodniku Lopesu. Upam, da ga nisem poškodoval, saj to ni bil moj namen," je v opravičilu zapisal Predin.

Dodal je, da se opravičuje tudi košarkarskemu klubu Olimpija, da je izrabil njihovo zaupanje, ko so mu dovolili nakup sezonske vstopnice ob robu igrišča. "Opravičujem se vsem pravim navijačem, saj še vedno trdim, da je takšno obnašanje nedopustno, ker podpiram samo športno in fer navijanje. V bodoče se odpovedujem obisku tekem, saj očitno ne znam krotiti svojih čustev. Obžalujem, da sem s svojim obnašanjem demonstriral slab zgled za mlajše navijaške navdušence. Želim si, da se takšno obnašanje na nobeni tekmi nikoli več ne ponovi," je še dodal Predin.

Mediaspeed