Tenis

Novak Đoković klonil v finalu Wimbledona

S.Š./STA
16. 7. 2023, 20.25
Posodobljeno: 16. 7. 2023, 20.26
Deli članek:

Carlos Alcaraz je zmagovalec teniškega turnirja v Wimbledonu.

Profimedia
Novak Đoković

V finalu je 20-letni Španec z 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6 in 6:4 premagal drugopostavljenga Srba Novaka Đokovića. Z zmago je Alcaraz obdržal tudi prvo mesto na ponedeljkovi teniški jakostni lestvici ATP.

Začetek tekme narekoval Beograjčan

Uvodni niz je nakazoval drugačen razplet, saj je Đoković povedel kar s 5:0, preden je osvojil prvo igro Španec. Ta je nato v drugem povedel z 2:0 in potrdil, da se nikakor ne predaja. Srb je izenačil, Alcaraz pa je niz dobil v podaljšani igri, čeprav je imel Srb pri vodstvu s 6:5 zaključno žogico za vodstvo z 2:0.

V tretjem nizu kraljeval Alcaraz 

Tretji niz je bil popolnoma v znamenju mladega Španca, saj je Đoković izgubil kar tri od štirih iger na svoj začetni udarec. Vse je kazalo, da bo imela mladost prednost pred izkušnjami, a se je Beograjčan vnovič prebudil in z dvema odvzema servisa izenačil na 2:2. Dvoboj je dokončno odločila tretja igra petega niza, ko je Španec povedel z 2:1 in na svoj servis s 3:1. Prednost je obdržal do konca in se veselil po 4:46 ure trdega boja.

Konec serije zmag za Đokovića

Đoković, ki je v Wimbledonu zmagal kar sedemkrat, je tukaj nanizal 34 zmag zaporedoma, dokler mu serije danes ni prekinil Španec.

Alcaraz je pri 20 letih osvojil že drugi turnir za grand slam po lanski zmagi v New Yorku, kjer je premagal Norvežana Casperja Ruuda.