Po olimpijski medalji

Žbogarjevo slovo: Tako sem utrujen, da je groza

T.L.
17. 8. 2016, 08.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vasilij Žbogar je osvojil še eno olimpijsko medaljo, tokrat srebrno. uspeh ima grenak priokus: Žbogar s tem uspehom končuje kariero, se odpravlja na dopust in shujševalno kuro.

Reuters
Jadralec Vasilij Žbogar se je veselil že tretjega olimpijskega odličja, s katerim tudi zaključuje kariero.

"Težka je, pa všeč mi je, zelo lepo se sveti!!! Srebrna olimpijska medalja!!! V njej je veliko truda cele ekipe, pa predanosti družine in najbližjih, v njej pa ste tudi vsi, ki me spremljate, podpirate, navijate zame. Glasni ste bili, slišal sem vas do Ria! Hvala vsem in vsakemu posebej, od najbližjih, prijateljev, sponzorjev navijačev. Z vašo pomočjo sem danes stal na drugi stopnički! Hvala!!!" je po olimpijski medalji na facebooku zapisal jadralec Vasilij Žbogar

Reuters
Veselje ob uspehu.

"Dejansko sem tako utrujen, da je groza. Najprej bi se rad naspal, dobro najedel, proslavil tu v Riu, potem pa si nabral moči, da Izola eksplodira," pa je po uspehu dejal za portal MMC.

Takoj začne shujševalno kuro 

Je pa sladka olimpijska medalja tudi grenkega priokusa, saj se je Vasilij odločil, da zaključi s športno kariero.  "To je bilo to. S svojimi leti bi se težko še kosal s konkurenti, tako da je konec. Vesel pa sem, da sem končal na tak način. S kolajno, ki je nisem pričakoval. A zaradi tega je toliko bolj sladka, okus pa samo še povečuje dejstvo, da sem jo osvojil v drugem razredu kot prejšnji. Ne vem, če je pet tekmovalcev, ki se lahko pohvalijo s tem. Vsaka kolajna je po svoje sladka, prva je bila le prva, z njo smo izboljšali finančno stanje, druga je bila nekakšna potrditev, tretja pa je v novem razredu, zaradi katerega sem se moral zrediti. Zdaj imam več kot 20 kilogramov več kot v Pekingu, že jutri pa začnem s shujševalno kuro. V Pekingu sem imel 76 kilogramov, tu sem jih imel pred začetkom OI 100, zdaj pa jih imam 95," je povedal po poročanju portala MMC. 

Reuters
Vasiliju je uspelo.

Pa je res to konec kariere? "Če me zdaj vprašate, sem končal, jadrnico bom pospravil in prodal. Ko pridem domov, bom zamenjal barko in se z družino z malo boljšo jadrnico podal na počitnice," je še dejal naš srebrni olimpijec.