Ostali športi

Je plavalski zvezdnik res alkoholik?

STA / J. P.
31. 1. 2014, 10.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Menedžment nekdanjega avstralskega plavalnega zvezdnika Iana Thorpa zanika poročanja medijev, da se nekdanji športnik zdravi v bolnišnici zaradi depresije in alkoholizma.

"Ian je v bolnišnici zaradi operacije rame. Vesel je, da svojim prijateljem in navijačem lahko sporoči, da jo bo kmalu zapustil," so zapisali na menedžmentu, poroča agencija dpa.

Thorpe je bil najuspešnejši plavalec na olimpijskih igrah leta 2000 v Sydneyju, kjer je osvojil tri zlate in dve srebrni medalji. Skupaj je na olimpijskih igrah osvojil kar pet zlatih medalj, nato pa leta 2006 sklenil kariero. Pred igrami v Londonu je bil neuspešen pri poskusu, da se vrne v svetovno plavalno elito.

V četrtek so mediji poročali, da je Thorpe v bolnišnici, kjer se zdravi zaradi alkoholizma in depresije. V preteklosti je plavalec težave z depresijo in alkoholom priznal že v avtobiografiji. "Niti moja družina ni vedela, da sem se velik del življenja boril proti depresijam," je tam dejal Thorpe in priznal, da ni prenesel, ker se ob vrnitvi v bazene ni uvrstil v avstralsko reprezentanco za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. Letos je nameraval nastopiti na igrah Commonwealtha, a mu je to preprečila poškodba rame.