Nogomet

Mariborčani uspešni

U.K.
5. 8. 2014, 22.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 3. predkroga lige prvakov v Larnaki na Cipru proti Maccabiju iz Tel Aviva igrali neodločeno 2:2 (1:1) in se uvrstili v 4. predkrog.

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so prvo tekmo doma dobili z 1:0. Mariborčani bodo naslednjega tekmeca dobili na petkovem žrebu, tudi če proti njemu ne bodo uspešni, že imajo zagotovljeno mesto v evropski ligi.

Zadetka Agima Ibraimija na Cipru sta slovenskim državnim prvakom zagotovila četrto zaporedno jesen v evropskih tekmovanjih. Maribor si je namreč z izločitvijo Maccabija priigral četrti predkrog lige prvakov (žreb parov bo v petek). Tudi če tam ne bo uspešen, ima zagotovljeno mesto v evropski ligi. Štajerci so tako relativno zgodaj že uresničili prvega izmed ciljev sezone.

Mariborčani so v prvem polčasu pokazali dobro, pametno igro. Začeli so odločno in si že v drugi minuti priigrali lepo priložnost, potem ko je Marcos Tavares z glavo po podaji Mitje Vilerja z leve strani zvito streljal, a je bil Maccabijev vratar na mestu. Izraelci so v naslednjih minutah začeli vzpostavljati ravnotežje na igrišču, prvo priložnost pa zapravili v 11. minuti, ko je Eden Ben Bassat z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo gola.

V 23. minuti so do novega strela prišli Štajerci, a je Amir Dervišević malce izven kazenskega prostora žogo poslal prešibko proti vratom Izraelcev. Dvanajst minut pozneje so se gosti veselili. Najprej je Damjan Bohar streljal z leve strani, Juan Pablo je žogo odbil, a le do Agima Ibraimija, ki je z dobrih petih metrov zadel za skupni izid 2:0.

Maccabi je še v prvem polčasu prišel do zadetka, ki jim je ohranil upanje. Tal Ben Haim se je izognil prepovedanemu položaju, prišel pred Jasmina Handanovića in ga z desetih metrov tudi premagal.

V uvodu drugega polčasa je najprej nevarno meril Dare Vršič, a malo zgrešil vrata izraelske ekipe, ki je med polčasom namesto branilca Carlosa Garcie v igro poslala napadalca Radeta Prico. V 54. minuti je Maccabi tudi povedel, potem ko je bil uspešen Ben Bassat.

Veselje "gostiteljev" pa ni trajalo dolgo. Že v naslednji minuti je Viler lepo podal v kazenski prostor, kjer je Ibraimi z glavo natančno meril in dosegel še drugi zadetek na tekmi. Novo priložnost so Izraelci zapravili v 62. minuti, Vršič pa je močno sprožil tri minute pozneje, a točno v vratarja. V naslednjem napadu je Ben Bassat povsem sam z manj kot desetih metrov žogo poslal malo mimo vrat.

Maccabi je v končnici tekme pritiskal, želel doseči zadetek, v 82. in 83. minuti sta praktično na golovi črti žogo ustavila Petar Stojanović in Handanović, a mu ni uspelo prelisičiti obrambe Maribora. Ta je imel v 90. minuti prek Boharja še eno veliko priložnost, a je strelec s prve tekme žogo iz ugodnega položaja poslal čez gol.