Nogomet

Suarez našel nov dom

STA/J.P.
11. 7. 2014, 14.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Slovita nogometna ekipa Barcelona je na svoji spletni strani potrdila, da bo podpisala petletno pogodbo z razvpitim urugvajskim napadalcem Luisom Suarezom. Južnoameričan, ki je od leta 2011 branil barve angleškega Liverpoola, pred tem pa nizozemskega Ajaxa, od podpisa večletne pogodbe s katalonskim velikanom loči le še zdravniški pregled.

vszi

Vodstvo Barcelone in Liverpoola sta se dogovorila o vseh podrobnostih glede Suarezovega prestopa na Pirenejski polotok. Ne ena ne druga stran nista razkrili finančnih podrobnosti prestopa, nekateri španski mediji pa so že pred časom namignili, da bo transfer vreden več kot 70 milijonov evrov.

Ljubitelji nogometa na stadionu Camp Nou bodo v prihodnji sezoni tako imeli priložnost gledati sanjski napadalni južnoameriški trio: Argentinca Lionela Messija, Brazilca Neymarja in Urugvajca Suareza.

Sedemindvajsetletni Suarez, ki bo podroben zdravniški pregled opravil prihodnji teden, je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji pokazal svojo temno plat, saj je na zadnji tekmi skupinskega dela v ramo ugriznil branilca Italije Giorgia Chiellinija in si zavoljo tega s strani Mednarodne nogometne zveze prislužil prepoved igranja na devetih tekmah nacionalne ekipe in štirimesečno prepoved udejstvovanja v nogometu.