Nogomet

Velikopotezni Beckham kar z lastnim stadionom

J.P.
29. 3. 2014, 07.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nogometni zvezdnik David Beckham je očitno zelo zagret za Miami. Tam se je namreč odločil zgraditi nogometni stadion s 25.000 sedišči.

A zakaj Miami? »Zakaj ne?«, je v šali odvrnil nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda in Real Madrida. »Šalo na stran, hotel sem ustvariti ekipo, s katero lahko začnemo z ničle. To je razburljiv čas zame, za mojo družino in prijatelje. Res se veselimo, da bomo to pripeljali v Miami.«

Ob tem je povedal še, da je v Miamiju pred desetimi leti sicer že bilo nogometno moštvo, a da si želi lastnega. Kot pravi, je Miami živo mesto z veliko strasti: »Vem, da je pripravljeno na nogomet.« Obenem pa je še poudaril, da je predan tako MLS ligi, ki deluje v ZDA in Kanadi, kot tudi športu. Zato gradnja stadiona, ki pa bo nastal brez davkoplačevalskega denarja, saj ga namerava osemintridesetletni Beckham v celoti financirati sam, seveda s pomočjo partnerjev.

Vsi pa pričakovano nad gradnjo niso tako navdušeni kot Beckham. Ena izmed štirih potencialnih lokacij je namreč v pristaniškem predelu, kar pa ne gre na roko družbam, ki organizirajo morska križarjenja, saj imajo svoje načrte s parcelo, ki je pritegnila Beckhama. Njegovi načrti pa niso omejeni le na nepremičnine.

Reuters

Upa, da se mu bo sčasoma pridružil še Xavi.

Tako se govori, da naj bi Beckham v svoj novi klub skušal pripeljati zvezdnika Barcelone, Xavija. Ta bo prost šele leta 2016, ko bo dopolnil šestintrideset let, in zaenkrat ne kaže interesa po tem, da bi menjal jarem. Beckham naj bi s svojo franšizo v Miamiju začel leta 2017 – morda pa mu do takrat uspe prepričati zvezdnika katalonskega velikana?