Nogomet

Poslovil se je Carles Puyol

J.B./M.J.
6. 3. 2014, 14.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Navijače španskega nogometnega velikana Barcelone je šokirala novica, s katero je postregel njihov veliki ljubljenec Carles Puyol. Slednji se je presenetljivo odločil, da bo dres katalonskega velikana nosil le še do konca sezone, nato pa pomahal v slovo in odšel drugam.

Reuters

Za marsikoga je bilo dovolj, da je potočil kar nekaj solz. Razumljivo, kodrolasi nogometaš je bil pač vrsto let zaščitni znak Barcelone. Vsakič, ko je stopil na igrišče, je navduševal z neverjetno borbenostjo, predanostjo in navsezadnje kakovostjo ter zanesljivostjo. Od leta 1999, ko je debitiral v članski ekipi, pa do danes je odigral kar neverjetnih 593 tekem, podpisal se je pod pet naslovov državnega prvaka in tudi pod tri zmage v elitni ligi prvakov.

To je dovolj, da je danes živa legenda Barcelone, zato je bilo razočaranje ob njegovem razkritju kakopak ogromno. Tudi njegov soigralec Gerard Pique ni mogel skriti žalosti, priznava, da bo še kako pogrešal svojega partnerja iz obrambe. »Bil si kapetan in simbolkluba. Že od prvega dne svaimela odličen odnos tako naigrišču kot izven njega. Obtebi sem se počutil zaščiten,vedel sem, da boš, če mi bokdaj spodletelo, vedno obmeni in me rešil. Bil si mojangel varuh in pogrešal bomnajine pogovore v slačilnici.Smejim se, ko slišim, dabodo iskali novega Puyola,a takšnega kot si ti, nebodo nikoli našli. Hvala zavse, Puyi,« se je 35-letniku zahvalil Pique. Kje bo Puyol nadaljeval kariero, ostaja skrivnost, govori pa se marsikaj. Nekateri ga selijo v Italijo k Milanu, spet drugi v ZDA.

»Po dveh operacijah nemorem več igrati na ustrezniravni. Ne vem pa, kaj bompočel po 30. juniju. Moramse spočiti, moram premisliti. Potem se bom lažje odločil,« pravi Puyol, medtem ko pri Barceloni dodajajo, da jih dolgoletni kapetan ni presenetil. »O tem smo sepogovarjali že pred dvemaletoma. Vedeli smo, da grenaš vratar Valdes, in tudito, da gre Puyol. Žal panam vsekakor je, odhajatadva izjemno pomembnačlana naše ekipe, zato bomomorali dobro premisliti, kajstoriti,« je dodal športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta.