Nogomet

Dokončno slovo

il
14. 12. 2013, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pri vodilnem nemškem drugoligašu Kölnu igrata dva slovenska nogometaša, Mišo Brečko in Dominic Maroh. Uradno je njegov član tudi Milivoje Novaković, ki so ga kozlički v zadnjih dveh sezonah posodili japonski Omiyi Ardiji.

vszi

Medtem ko je naš reprezentančni napadalec trenutno na počitnicah v domovini, iz nemškega kluba prihajajo novice, da nanj ne računajo več in da nameravajo prekiniti sodelovanje.

»V kratkem se bomo usedli skupaj z Novakovićevim zastopnikom,« je sporočil Jörg Jakobs, ki bo pogajanja vodil v navezi s športnim direktorjem kluba Jörgom Schmadtkejem. »Novakovića ni več v naših načrtih za prihodnost, zato mu bomo pustili, da se lahko vrne na Japonsko. Pri tem mu bomo plačali tudi odpravnino,« je še dodal Jakobs. Novaković je imel namreč v svoji pogodbi klavzulo, po kateri naj bi mu klub po izteku pogodbe prihodnje leto organiziral poslovilno tekmo. Do te zdaj ne bo prišlo, zato naj bi Köln nogometašu, ki je v rdeče-belem dresu dosegel 74 zadetkov, to kompenziral s plačilom kompenzacije v višini 350 tisoč evrov.

Novaković naj bi bil tudi v prihodnji sezoni član Omiye Ardije - za veverice je v tem prvenstvu zadel dvanajstkrat, - zanj pa je zanimanje med drugim pokazalo še nekaj japonskih klubov in nemški četrtoligaš Viktoria iz Kölna.