Košarka

Belgijci pristrigli peruti latvijskim košarkarjem

M.J.
15. 9. 2013, 17.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Belgijska moška košarkarska reprezentanca je v tretjem krogu drugega dela evropskega prvenstva v Sloveniji (skupina E) danes v Ljubljani premagala Latvijo s 60:56 (14:15, 32:32, 46:42).

Kratermedia agency

Latvijska izbrana vrsta si je po današnjem porazu z Belgijo dokončno zaprla vrata za uvrstitev v četrtfinale in zavoljo medsebojnega poraza z Belgijo osvojila celo zadnje mesto v skupini E. Že po današnji prvi tekmi je znano, da so iz te skupine med osem napredovali Francija, Srbija, Litva in Ukrajina. Po današnjih tekmah v stožiški dvorani med Ukrajino in Litvo ter Francijo in Srbijo pa bo znan končni vrstni red v tej skupini.

Latvijski košarkarji so slabo odprli izjemno pomembno tekmo z Belgijci, po uvodnem zaostanku z 2:9 pa so vendarle zaigrali veliko bolje in hitro ujeli tekmece. Navzlic kakovostnejši predstavi pa si nikakor niso mogli priigrati višje prednosti, motivirani Belgijci - v drugem delu so izgubili s Srbi in Litovci, medtem ko so Latvijci premagali Ukrajince in izgubili s Francozi - so jim vseskozi kljubovali in celo bili v rezultatski prednosti.

Dobrih šest minut pred koncem so Belgijci vodili za devet točk (55:46), v prelomnih trenutkih dvoboja pa nerazpoloženi baltski košarkarji vendarle niso zmogli narediti preobrata, čeravno so bili nekajkrat blizu tega. Pokopal jih je naravnost porazen met za tri točke, od 29 poskusov so namreč le petkrat zadeli met izza črte 6,75 metra (17,9 odstotka).

V belgijski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Sacha Massot s 15 točkami, v latvijski pa je Rolands Freimanis desetim točkam dodal še 11 skokov.