Šport

Danes v Planici prva od zadnjih štirih tekem sezone

STA/M.J.
21. 3. 2014, 07.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo pod Poncami na sporedu prva moška posamična tekma velikega finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, s katerim se bo tradicionalno končala olimpijska sezona. Poskusna serija na prenovljeni Boudkovi velikanki se bo začela ob 14.15, uro pozneje bo na sporedu prva, v kateri bo nastopilo tudi deset Slovencev na čelu s Petrom Prevcem.

Arsen Perić

Medtem ko je imel Peter Prevc nastop že zagotovljen, pa je bilo v četrtkovih kvalifikacijah uspešnih še devet slovenskih skakalcev. Matjaž Pungertar je prvič v karieri postal zmagovalec kvalifikacij, drugi je bil najmlajši v slovenski vrsti Anže Lanišek.

Nejc Dežman je bil v kvalifikacijah četrti, Cene Prevc, ki je imel včeraj na prsih številko 1, pa peti. "Danes je bilo res malo drugače kot ponavadi, ko sem odprl tekmo. Priznam, da je bilo nekaj več treme kot sicer. Skakalnica je bila pripravljena najboljše, kar je možno, saj se delavci trudijo po najboljših močeh, tako da je tudi nam lažje," je po kvalifikacijskem nastopu dejal mlajši brat Petra Prevca, ki se je prvič v karieri prebil na tekmo svetovnega pokala.

Na tekmo so se uvrstili tudi Robert Hrgota kot 25., Jaka Hvala kot 31., Anže Semenič kot 35. Na repu uvrščenih sta izkušena Robert Kranjec in Jurij Tepeš še ujela nastopa na 36. in 37. mestu, res pa je, da so imeli včeraj boljši skakalci zaradi vedno bolj razmočene smučine, sonce je talilo sneg in led, nižje zalete hitrosti kot tisti z začetnimi startnimi številkami.