Zvezde

Rebekina zgodba rešuje življenja

T.M. / Lady
18. 5. 2015, 14.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zgodba o Rebeki Dremelj, ki je razkrila svojo bitko z zahrbtnim rakom in ga na srečo že odstranila, se je dotaknila vseh Slovencev. Oglasili so se celo tisti, ki do pevke nikoli niso čutili posebnih čustev, niso poslušali njene glasbe in spremljali njenega življenja.

Arhiv Lady

Toda Rebeka se ni borila le z boleznijo, ampak tudi s strahom pred razkritjem, a ga je naposled le premagala in s tem sprožila nepričakovan val odzivov. Celo sama je bila presenečena, koliko ljudem je odprla oči in srca. Dobila je na tisoče sporočil in pisem, žensk in moških, ki imajo podobno izkušnjo ali pa so v njeni izpovedi našli navdih, da se zoperstavijo raku in drugim boleznim.

Po uspešnih terapijah se je v novem načinu življenja, v katerem je morala sebe postaviti na prvo mesto, umaknila in našla mir v družini. Dušo pa ji božajo številne iskrene izpovedi dobrih ljudi; med njimi je veliko neznanih, pa tudi prepoznani obrazi so izlili svoja čustva ob Rebekinem pogumnem koraku, ko je za Lady prvič spregovorila o raku, ki že dolgo ne bi smel biti več tabu. Prepričani smo, da se niti sama ne zaveda, koliko dobrega je storila s svojo nesebično gesto.