Vreme

Pretežno jasno bo

J.P./STA
16. 4. 2016, 09.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno, nekaj oblačnosti bo predvsem v gorskem svetu.

Arhiv Svet24
Še bo pihal okrepljen jugozahodni veter.

Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija. Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo možne posamezne plohe. Še bo pihal okrepljen jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, Najvišje dnevne od 20 do 24, le na severozahodu okoli 17 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severni polovici Slovenije. V torek bo sprva še precej oblačno, čez dan pa se bo delno razjasnilo.

Vremenska slika: Nad severno, zahodno in srednjo Evropo je ciklonsko območje, nad Sredozemljem ter jugovzhodno Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka z jugozahodnim vetrom k nam razmeroma suh in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno, občasno bo nekaj več oblačnosti v hribovitih predelih Furlanije-Juljiske krajine. V sosednjih pokrajinah Hrvaške, Madžarske in Avstrije bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob Jadranu pa zmeren veter južnih smeri. Jutri bo nekaj več oblačnosti, še bo pihal okrepljen jugozahodnik. Na območju Julijskih in Karnijskih Alp bodo nastale posamezne plohe.

Biovreme: Večini ljudi vreme ne bo povzročalo opaznih težav, imeli pa jih bodo najbolj občutljivi, tudi glavoboli in migrene bodo pogostejši.