Vreme

Pozor! Zaradi močnega vetra razglašena rumena stopnja vremenske ogroženosti

STA
12. 3. 2016, 09.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Agencija RS za okolje (Arso) je danes izdala opozorilo pred močno burjo, ki bo na Primorskem od noči na nedeljo do ponedeljka dopoldne na izpostavljenih mestih v sunkih lahko presegala hitrost 100 kilometrov na uro.

STA
Pihalo bo, pihalo.

Arso opozarja, da je lahko gibanje na prostem zelo oteženo in nevarno, zato ljudem svetuje, naj se izogibajo nevarnih mest in naj se ne vključujejo v promet, če ni nujno potrebno.

Za danes je za Primorsko zaradi močnega vetra razglašena rumena stopnja vremenske ogroženosti, za nedeljo pa za Primorsko oranžna stopnja, za preostalo Slovenijo pa rumena stopnja, je razvidno s spletne strani Arsa.

Oranžna stopnja zaradi močnega vetra pomeni, da lahko veter lomi veje, podira posamezna drevesa in odkriva strehe, možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo, lahko je oviran cestni in tudi pomorski promet. Arso opozarja, da je lahko gibanje na prostem zelo oteženo in nevarno, zato ljudem svetuje, naj se izogibajo nevarnih mest in naj se ne vključujejo v promet, če ni nujno potrebno.