Vreme

Burja in sneg do nižin

STA
3. 3. 2016, 06.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo predvsem v Vipavski dolini v najmočnejših sunkih sredi dneva in popoldne lahko dosegala hitrost do okoli 100 kilometrov na uro. Ob močnejših padavinah bo po državi lahko snežilo do nižin, nevarnost snežnih plazov pa bo v višjih legah 4. stopnje, so zapisali na Agenciji RS za okolje.

J.K.
Prebivalci Maribora, ki so pričakovali pomlad, negodujejo nad snežinkami.

P.R.
Zasneženi hribi nad Idrijo.


Reka Ljubljanica se razliva na območjih vsakoletnih poplav na Ljubljanskem barju. Poplavljene površine se bodo danes še ohranjale, gladine ojezerjenih polj Notranjskega Krasa pa se bodo v prihodnjih dneh še naprej postopno zviševale. Obseg Cerkniškega jezera bo v prihodnjih dneh predvidoma presegel območje običajne ojezeritve.

Danes bo sicer zapihal severovzhodni veter. V noči na petek bodo padavine od severozahoda slabele. Temperature bodo od nič do štiri, po nižinah Primorske okoli osem stopinj Celzija.

V petek zjutraj in dopoldne se bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije še pojavljale padavine. Sredi dneva se bo od zahoda postopno razjasnilo.

V soboto bo Slovenijo dosegla nova vremenska motnja. Dež bo že dopoldne zajel zahodno polovico države, popoldne pa se bo širil proti vzhodu. V Gornjesavski dolini bo snežilo, sicer pa bo meja sneženja na okoli 1000 metrih nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo.