Vreme

Že jutri nova pošiljka snega

G.G.
3. 1. 2016, 20.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Potem ko je v noči na nedeljo ponekod po Sloveniji zapadlo od 10 do dobrih 15 centimetrov snega, bodo snežinke naše kraje ponovno obiskale že jutri. Sneženje bo do večera ponehalo.

Svet24
Sneg se v teh dneh obdrži le v hribih.

Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -4 do -1, na Primorskem do 4 stopinje Celzija.

Največ snega je sicer čez dan zapadlo na jugovzhodu države. V Kočevju je okoli 20 centimetrov debela snežna odeja. V Novem mestu je snega 18, v Črnomlju pa 17 centimetrov, kažejo podatki Agencije RS za okolje (Arso) . V Postojni je snežna odeja debela 15 centimetrov, v Ljubljani 14, Celju osem, Slovenj Gradcu šest, na mariborskem letališču pa štiri centimetre. Pobelilo je tudi dele Severne Primorske.

V torek bo oblačno. Padavine bodo sredi dneva in popoldne od jugozahoda znova zajele vso Slovenijo in do srede zjutraj ponehale. Na Primorskem in v Beli krajini bo deževalo, drugod večinoma snežilo. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin.

Previdno na cesti

Na cestah so posipne in plužne skupine. Voznikom priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje in prilagoditev hitrosti voznim razmeram. Poleg tega jih pozivajo, naj ne prehitevajo plužnih skupin.

Zjutraj lahko pričakujemo večjo gostoto prometa v času jutranje prometne konice in nekoliko daljše potovalne čase. Vozniki naj se na pot odpravijo z ustrezno zimsko opremo in očiščenimi vozili.