Vreme

Danes povečini jasno, jutri plohe

STA/J.P.
12. 5. 2015, 09.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Danes in jutri bo povečini jasno, pojavljala pa se bo tudi prosojna oblačnost, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Ponekod bo pihal južni do jugozahodni veter. V sredo popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji možne posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, najvišje dnevne danes od 23 do 26, jutri od 25 do 30 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes in v sredo povečini sončno. V sredo popoldne bodo predvsem v krajih severno od nas možne posamezne plohe ali nevihte.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad severnim Atlantikom in deloma zahodno Evropo pa je ciklonsko območje z oslabljeno hladno fronto. Od zahoda doteka nad naše kraje precej suh in topel zrak.

Obeti: V četrtek bo zjutraj še delno jasno, čez dan spremenljivo oblačno. Čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte. V petek bo oblačno s padavinami, deloma nevihtami. Ohladilo se bo. Čez dan bo še pihal jugo, proti večeru pa bo začela pihati burja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden.