Vreme

Zmerno do pretežno oblačno bo

STA/J.P.
15. 3. 2015, 09.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Le na Primorskem bo sprva še dokaj sončno, a se bo popoldne tudi tam postopno pooblačilo. Pihal bo povečini šibak vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem do 15 stopinj, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia

Jutri bo oblačno. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, nad okoli 900 m nad morjem pa rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 6 do 12 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Zmerno do pretežno oblačno bo, le ob Jadranu bo dopoldne še delno jasno. Jutri bo prevladovalo oblačno vreme, predvsem v krajih zahodno in južno od nas bo občasno rahlo deževalo, na območju Alp pa rahlo snežilo.

Vremenska slika: Nad zahodnim delom Sredozemlja je plitvo ciklonsko območje. Oslabljena vremenska fronta je dosegla Italijo in bo jutri nekoliko vplivala tudi na vreme pri nas. V višinah doteka k nam z južnimi do jugovzhodni vetrovi postopno bolj vlažen zrak.

Obeti: V torek bo sprva še pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne pa se bo jasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem rahla do zmerna burja. V sredo bo pretežno jasno. Veter bo oslabel, čez dan bo nekoliko topleje.