Vreme

Na zahodu pretežno jasno, drugod oblačno

STA/M.J.
24. 10. 2014, 09.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v vzhodni in jugovzhodni Sloveniji bo občasno še rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja, v notranjosti Slovenije šibak, občasno ponekod zmeren severovzhodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 19 stopinj Celzija. Jutri bo na Primorskem precej jasno, drugod pretežno oblačno. Popoldne se bo delno zjasnilo tudi v severni Sloveniji. Zjutraj bodo v jugovzhodni Sloveniji še možne rahle padavine. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, v alpskih dolinah okoli 2, najvišje dnevne od 8 do 12, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno od nas in deloma na avstrijskem Koroškem bo danes sončno, drugod pretežno oblačno. Na Hrvaškem in ponekod na Madžarskem bo občasno rahlo deževalo. Ob severnem in srednjem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom tudi močna burja. Jutri bo ob Jadranu in v krajih zahodno od nas precej jasno, drugod pretežno oblačno. Ob Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom občasno tudi močna burja.

Vremenska slika: Nad srednjim Sredozemljem in nad Balkanom je območje nizkega zračnega tlaka, nad zahodno in srednjo Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam hladen in precej vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo popoldne se bo tudi v notranjosti Slovenije delno zjasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela. V ponedeljek bo precej jasno, zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Jutro bo hladno.

Opozorilo: Danes zjutraj lahko sunki severnega vetra ponekod v severni in v severovzhodni Sloveniji še presežejo hitrost 70 kilometrov na uro.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bodo vremensko občutljivi ljudje še imeli vremensko pogojene težave, nekateri bolezenski znaki bodo še okrepljeni. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.