Vreme

Obeta se nam nič kaj prijazno vreme

M.J.
21. 7. 2014, 09.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo od zahoda oblačnost naraščala, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Pogostejše bodo v zahodni polovici Slovenije. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, v vzhodni Sloveniji do 30 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, vmes bodo posamezne nevihte. Popoldne bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju 20, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih vzhodno od nas bo sprva delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, plohe in nevihte se bodo iznad sosednjih pokrajin Italije razširile na južno Avstrijo in Jadran. Pihal bo jugozahodni veter, na Jadranu jugo.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem je nastalo plitvo ciklonsko območje. V višinah pa je nad Italijo in Jadranom jedro hladnega zraka, ki bo v prihodnjih dneh vplivalo na vreme pri nas.

Arhiv Svet24

Obeti: V sredo bo sprva pretežno oblačno, občasno bodo še padavine in posamezne nevihte. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.
V četrtek bo delno jasno, predvsem popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek bo vremenski vpliv obremenilen, veliko ljudi bo imelo značilne vremensko pogojene težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Po nekaterih nižinah bo počutje poslabšala tudi soparnost. Moteno bo spanje v noči na torek. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.