Vreme

Občasno rahel dež, drugače sončno in suho

STA/M.J.
16. 6. 2014, 09.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes in jutri bo v južni polovici države pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem. Drugod bo sončno in večinoma suho, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 21 do 24, na Primorskem jutri do 26 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Več oblačnosti bo v krajih južno od nas, kjer bo občasno tudi rahlo deževalo. Ob severnem Jadranu bo občasno pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad Ligurskim morjem je ciklonsko območje z oslabljenim frontalnim valom, ki se zadržuje južno od nas. Od vzhoda priteka k nam nekoliko hladnejši zrak.

Obeti: V sredo bo pretežno oblačno, na zahodu bo več sonca. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Razmeroma sveže bo. V četrtek bo spet več sonca in topleje.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremensko občutljivi ljudje bodo v soboto imeli z vremenom povezane težave, ki bodo pogostejše v drugi polovici dneva. Okrepljene bodo tudi nekatere bolezenske težave. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.