Vreme

Danes jasno, jutri že oblačno

STA
22. 5. 2014, 09.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri dopoldne bo od zahoda oblačnost postopno naraščala. Popoldne se bodo na zahodu začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte, zvečer in v noči na soboto pa tudi ponekod drugod. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, najvišje dnevne od 22 do 28 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo prevladovalo sončno in toplo vreme, le v hribih severne Italije bo občasno nekaj oblakov. Jutri bo v sosednjih krajih Italije že zjutraj spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Čez dan se bo oblačnost postopno širila proti vzhodu, krajevne plohe in nevihte se bodo popoldne začele pojavljati tudi v krajih južno in severno od nas, pogostejše pa bodo v noči na soboto.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo, Balkanom in Jadranom je šibko območje visokega zračnega tlaka, ki pa nad srednjo Evropo počasi slabi. Vremenska fronta, ki se je zadrževala nad zahodno Evropo se je začela počasi pomikati proti Alpam. Z jugozahodnimi vetrovi priteka k nam topel in suh zrak.

Obeti: V soboto bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Možna bo kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo bo dopoldne delno jasno, popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Dnevne temperature bodo malo nižje.

Napoved vpliva vremena na počutje: Splošni vremenski vpliv bo danes sprva ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden. Proti večeru se bo začela krepiti vremenska obremenitev in spanje občutljivih bo v noči na petek moteno.