Vreme

Okrepljen veter že zajel Slovenijo

STA/J.P.
14. 5. 2014, 21.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po vsej Sloveniji je danes zapihal okrepljen severni veter, ki je veliko nevšečnosti povzročal gasilcem. Ti so morali posredovati zaradi številnih podrtih dreves, odkrilo je tudi nekaj streh. Predvidoma bo veter najmočnejši od četrtka popoldne do petka dopoldne, ko bo na nekaterih lokacijah lahko dosegal tudi hitrost do okoli 100 kilometrov na uro.

Podrta drevesa so gasilci odstranjevali s številnih cest. Med drugim so posredovali so na cesti Hrastnik-Boben, Velenje-Šentilj, v Metliki in Ormožu. Podrta bukev je ustavila promet tudi v Velenju. V Kranju so gasilci odstranili veje drevesa, ki so ogrožale hišo. V Rošpohu v občini Maribor je močan veter podrl lesen drog javne razsvetljave, ki so ga dežurni delavci Nigrada odstranili.

Na vzhodu države in pod Karavankami ter v višjih legah je veter v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro. 

Okrepljen veter je odkrival tudi strehe. Na trgu svobode v Gornji Radgoni je z objekta odtrgal pločevino, ki je padla na streho stanovanjskega bloka. Nekaj strešnikov je veter odkril tudi na starem železniškem objektu v Lescah. Na Jesenicah je odkrilo približno 30 kvadratnih metrov aluminijaste strešne kritine na vrtcu.

Na vzhodu države in pod Karavankami ter v višjih legah je veter v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro. Na Arsu sicer opozarjajo, da bo predvidoma najmočnejši od četrtka popoldne do petka dopoldne, ko bo na omenjenih lokacijah lahko dosegal tudi hitrost do okoli 100 kilometrov na uro.