Vreme

Popoldne možne krajevne plohe in nevihte

STA/J.P.
10. 5. 2014, 09.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo sprva precej jasno. Čez dan bo občasno nekaj več oblačnosti. Predvsem v severni Sloveniji bodo popoldne nastale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ponekod na Primorskem pa popoldne jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo sprva še delno jasno, čez dan pa spremenljivo, predvsem v severnih krajih tudi pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne se bodo zlasti v zahodni in severni Sloveniji začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Proti večeru se bodo padavine, deloma nevihte, od severa okrepile in hitro razširile na vso Slovenijo. Lokalno bodo možni močnejši nalivi. Ob tem bo prehodno zapihal okrepljen severovzhodni veter, ki bo najmočnejši v Prekmurju in na Štajerskem. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju 15, najvišje dnevne pa od 19 do 24, na severozahodu okoli 17 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povečini sončno. Čez dan bo več oblačnosti, v hribovitem delu severne Italije in v Avstriji bodo krajevne plohe ali nevihte.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in severno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Oslabljena fronta se počasi pomika čez srednjo Evropo proti vzhodu. Od zahoda doteka k nam topel in precej suh zrak.

Obeti: Do ponedeljka zjutraj bo dež ponehal v severni polovici Slovenije, dopoldne pa postopno tudi drugod. Čez dan se bo ponekod prehodno delno zjasnilo, popoldne bodo predvsem v severnih krajih nastale krajevne plohe. Hladneje bo. V noči na torek bo spet začelo deževati. V torek čez dan bo dež od zahoda slabel in popoldne ponehal. Na Primorskem se bo delno zjasnilo, tam bo zapihala zmerna burja.

Napoved vpliva vremena na počutje: V soboto bodo vremensko najbolj občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, tudi nekatere bolezenske težave se bodo okrepile. Priporočena je večja previdnost. Vremenska obremenitev se bo močno povečala v nedeljo.