Vreme

Vreme: Oblačno s padavinami

STA/mv
22. 2. 2014, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele in do večera večinoma povsod ponehale. Več jih bo v zahodni in osrednji Sloveniji. Meja sneženja bo med 500 in 700 metri nad morjem. Na Primorskem bo dopoldne zapihala šibka burja, ponekod na Štajerskem in v Prekmurju pa severni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija. Ponoči se bo od zahoda jasnilo. Jutri bo v vzhodni in v delu osrednje Slovenije zmerno do pretežno oblačno, kakšna kaplja bo možna ponekod v krajih ob meji s Hrvaško. Precej jasno bo v večjem delu zahodne polovice Slovenije in tam bo zjutraj po kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 2, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 5 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno, občasno bo deževalo, na območju Alp pa snežilo. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka burja. Do večera bodo padavine postopno ponehale. Jutri bo v krajih vzhodno od nas pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Hrvaške bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo sončno vreme. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitvo območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se počasi pomika čez Slovenijo naprej proti vzhodu. Nad naše kraje je začel od severovzhoda dotekati nekoliko hladnejši zrak.

Obeti: V ponedeljek bo na Primorskem in v visokogorju sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. V torek se bo na vzhodu postopno zjasnilo, pooblačilo pa se bo v zahodni Sloveniji. Ponekod bo zapihal jugozahodnik.