Vreme

Danes oblačno z občasnimi padavinami

STA / J. P.
19. 2. 2014, 09.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo oblačno, v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. V vzhodni Sloveniji bo deloma jasno in povečini suho. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Zvečer se bodo padavine od zahoda razširile nad večji del države, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Na Primorskem bodo tudi posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu države od 5 do 9, drugod od 11 do 17 stopinj Celzija. Ponoči bo povsod po državi deževalo, meja sneženja se bo zjutraj spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov. Na Primorskem bo zjutraj začela pihati šibka do zmerna burja. Jutri dopoldne pa bodo padavine povečini ponehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 3 do 11, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V Furlaniji, na avstrijskem Koroškem in ob Jadranu bo danes oblačno s padavinami. Popoldne bodo možne tudi nevihte. Drugod bo deloma jasno. Zvečer bodo padavine zajele vso sosednje pokrajine. Pihal bo jugozahodni veter, ob Jadranu jugo. Ponoči bo oblačno in deževno, zjutraj bo ob severnem Jadranu začela pihati šibka do zmerna burja. Padavine bodo jutri dopoldne povečini ponehale, čez dan se bo ponekod delno zjasnilo.

Vremenska slika: Nad zahodnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, ki se bo čez dan pomaknilo tudi nad naše kraje. Z jugozahodnim vetrom priteka k nam topel in vlažen zrak.

Obeti: V petek bo pretežno oblačno, predvsem na zahodu in jugu države bo popoldne spet pričelo deževati. V soboto bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne oslabele in ponekod tudi ponehale. Po nižinah bo deževalo. Na Primorskem bo zapihala burja.

Opozorilo: V visokogorju je velika nevarnost snežnih plazov.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski zanki. Spanje v noči na četrtek bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.