Vreme

Ob krajevnih padavinah bosta še nastajala žled in poledica

STA / J. P.
5. 2. 2014, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo oblačno, ponekod v vzhodni Sloveniji popoldne delno jasno. V zahodni in osrednji Sloveniji, sprva pa tudi ponekod v vzhodnih krajih, bodo občasno rahle padavine, deloma kot sneg, deloma pa kot dež, ki bo zmrzoval, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

STA

V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 7 do 12 stopinj Celzija. Jutri zjutraj bodo padavine večinoma ponehale. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo, zvečer bo po nižinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno oblačno, nekaj jasnine bo v krajih vzhodno od nas. Predvsem zahodno in južno od nas bodo občasne padavine.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo je ciklonsko območje. V višinah se nad nami krepi jugozahodni veter, pritekati bo začel nekoliko toplejši zrak.

Obeti: V petek bo na vzhodu pretežno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno, v zahodnih krajih bo pričelo deževati. Topleje bo, pihal bo okrepljen jugozahodni veter. V noči na soboto se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo ter v soboto dopoldne večinoma ponehale. Meja sneženja bo med 600 in 900 metri nadmorske višine.

Opozorilo: Danes bosta ob krajevnih padavinah še nastajala žled in poledica. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodni veter, kar bo povzročalo dodatna lomljenja dreves. Na širšem območju Julijskih Alp je še vedno velika nevarnost proženja snežnih plazov.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv še obremenilen, v drugi polovici dneva se bodo z vremenom povezane težave okrepile, prav tako nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na četrtek bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.