Vreme

Prihaja peklenski mraz? Na Hrvaškem že -18 stopinj Celzija!

STA/N.J.
27. 1. 2014, 10.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Hrvaški hidrometeorološki zavod je davi v Slatini nameril minus 18 stopinj Celzija, kar je najnižja temperatura na Hrvaškem letos. Tudi drugod na vzhodu države je bilo med minus 10 in minus 16 stopinjami Celzija, ob obali pa je bilo najbolj mrzlo v Pločah, minus ena stopinja Celzija. Zelo mrzlo je tudi v Črni gori.

P.R.

Potem ko so bile temperature večji del meseca občutno višje od povprečja, so se po petkovem snegu sedaj spustile pod povprečje za konec januarja, so sporočili meteorologi. Tudi ob hrvaški obali ob 7. uri zjutraj niso namerili več kot šest stopinj. Po napovedih bo tudi torkovo jutro zelo mrzlo, a ne tako kot današnje. Ob obali pričakujejo krepitev burje in juga, po vsej državi pa nove padavine. Ob severnem Jadranu bodo snežinke verjetno priletele tudi do obale.

Hrvaški avtoklub (Hak) medtem svari pred poledico na cestah v notranjosti države. Na posameznih državnih in lokalnih cestah v Liki je zaradi snega in ledu na cestišču prepovedan promet za tovornjake.

Hiter padec temperatur so zabeležili tudi v Črni gori, posebej na severu države. V vseh mestih na severu Črne gore in tudi ponekod v osrednjem delu države so bile temperature zjutraj krepko pod ničlo. V Žabljaku so ob 7. uri namerili kar minus 15 stopinj Celzija.