Vreme

Obetajo se nam občasne padavine

STA/M.J.
14. 1. 2014, 09.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo oblačno. Občasne padavine nad zahodno in južno Slovenijo se bodo čez dan nekoliko okrepile in postopno širile proti vzhodu. Meja sneženja bo večinoma nad 1000 metrov nadmorske višine, le na območju Julijskih Alp bo občasno snežilo tudi nižje, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Do jutri zjutraj bodo padavine večinoma ponehale, le na jugovzhodu se bodo dopoldne občasno še pojavljale. Popoldne bo ponekod posijalo sonce, možna bo kakšna manjša ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 6, v nekaterih alpskih dolinah okoli 0, na Primorskem do okoli 8, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem in danes tudi v vzhodnih krajih do okoli 11 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo prevladovalo oblačno vreme. Padavine se bodo postopno širile proti vzhodu, kamor bodo segle proti večeru. Jutri dopoldne bodo oslabele in postopno ponehale, a čez dan bo lahko kje še kakšna manjša ploha.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo in severnim Atlantikom je območje nizkega zračnega tlaka, ki se počasi širi nad srednjo Evropo, Alpe in nad severno Sredozemlje. Hladna fronta je dosegla zahodno Italijo in se počasi pomika proti Jadranu. Od jugozahoda doteka k nam dokaj topel in vlažen zrak.

Obeti: V četrtek bo sprva delno jasno z jutranjo meglo ali nizko oblačnostjo po nekaterih nižinah. Čez dan bo nato občasno pretežno oblačno. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. V petek bo v vzhodnih krajih vsaj dopoldne še delno jasno. Drugod bo oblačno. Sprva bo rahlo deževalo na zahodu države, popoldne pa se bo dež krepil in se razširil nad osrednjo Slovenijo. Pihal bo jugozahodnik.

Napoved vpliva vremena na počutje: V torek bo vremenski vpliv močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na sredo bo moteno. Priporočajo večjo previdnost in dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil.