Vreme

Bo le posijalo sonce?

STA/M.J.
8. 1. 2014, 09.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes in jutri bo na Primorskem in na Notranjskem pretežno oblačno, drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost, ki bo lahko predvsem v Prekmurju vztrajala ves dan, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne danes od 7 do 12, jutri od 5 do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno od nas bo zmerno do pretežno oblačno, drugod bo delno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se lahko v Panonski nižini zadrži tudi čez dan.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkem jugozahodnem vetru doteka k nam v višinah dokaj topel zrak.

Obeti: V petek in v soboto bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v jugozahodnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo pihal zahodni do jugozahodni veter. Še bo razmeroma toplo za ta čas.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo splošni vremenski vpliv večinoma ugoden, le v krajih z dolgotrajno meglo ali nizko oblačnostjo bodo najbolj občutljivi lahko imeli manjše težave.