Vreme

Zbudili se bomo v oblačen dan

STA / J. P.
9. 12. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo v večjem delu Slovenije pretežno oblačno, ob morju lahko zjutraj in dopoldne tudi megleno. Čez dan bo predvsem na Notranjskem in ponekod v vzhodnih krajih prehodno zapihal jugozahodni veter. Jutri bo v vzhodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Drugod bo delno jasno, zjutraj po nekaterih nižinah megleno. Zvečer in v noči na sredo se bo pooblačilo tudi v osrednjih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 1, na Primorskem do 5, najvišje dnevne pa od 2 do 7, danes na Primorskem okoli 10, jutri okoli 13 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo zmerno do pretežno oblačno, manj oblačnosti bo ob Jadranu. Jutri bo v krajih vzhodno od nas oblačno, drugod se bo razjasnilo.

Vremenska slika: Nad zahodno, južno in delom srednje Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska motnja se pomika proti jugovzhodu daleč od naših krajev. Nad naše kraje doteka bolj vlažen in v višinah postopno toplejši zrak.

Obeti: V sredo se bo na zahodu zjasnilo, drugod pa bo še pretežno oblačno. V četrtek bo pretežno jasno, le na severovzhodu bo še pretežno oblačno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla.