Vreme

Večinoma jasno, ponekod rahlo oblačno

STA
3. 12. 2013, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo povečini jasno, le v jugovzhodnih krajih se bo predvsem dopoldne zadrževala nizka oblačnost, po nekaterih kotlinah bo del dopoldneva megla, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo dopoldne megleno, ponekod lahko tudi večino dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, najvišje dnevne pa od 2 do 7, v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno bo, le v Liki in Gorskem Kotarju bo občasno zmerno do pretežno oblačno. Burja ob severnem Jadranu bo slabela.
Tudi jutri bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah pa bo kar dolgotrajna megla.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka s središčem nad osrednjim delom Evrope. V višinah od severovzhoda priteka k nam postopno toplejši in dokaj suh zrak.

Obeti: V četrtek bo v višjih legah in na Primorskem pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo predvsem zjutraj in del dopoldneva megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo spet zapihala šibka burja. V petek se bo oblačnost povečala, ponekod bodo prehodno možne rahle, kratkotrajne padavine.

Napoved vpliva vremena na počutje: V torek bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi ugoden in ob sončnem vremenu tudi spodbuden.