Vreme

Delno jasno bo, z občasno zmerno oblačnostjo

STA / S.R.
25. 11. 2013, 09.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, sprva v južni in v vzhodni Sloveniji še oblačno z manjšimi krajevnimi padavinami, a se bo tudi tam dopoldne zjasnilo. Čez dan se bo predvsem v vzhodni Sloveniji oblačnost spet nekoliko povečala, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah in v višje ležečih krajih okoli 0, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne se bo od vzhoda oblačnost spet razširila nad večji del Slovenije. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem pa zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, v alpskih dolinah do -11, najvišje dnevne od 0 do 4, v alpskih dolinah okoli -2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih severno in vzhodno od nas bo danes zmerno do pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Hrvaške bodo še možne manjše padavine. Drugod bo povečini jasno. Pihal bo okrepljen severni veter, ob Jadranu zmerna, v Kvarnerju močna burja.

Jutri bo v sosednjih krajih Italije in avstrijske Koroške precej jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Še bo pihal okrepljen severni veter, ob severnem Jadranu zmerna in v Kvarnerju močna burja.

Vremenska slika: Območje nizkega zračnega tlaka se je pomaknilo nad vzhodni Balkan in Ukrajino, od zahoda se je k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka. S severnim vetrom doteka k nam mrzel in postopno bolj suh zrak.

Obeti: V sredo dopoldne se bo od severa jasnilo. Hladno bo, veter bo postopno oslabel. V četrtek bo sprva pretežno jasno, proti večeru se bo od severa pooblačilo.

Opozorilo: Do srede dopoldne bo pihal okrepljen severni veter, ki bo najmočnejši v severni Sloveniji, na Primorskem pa zmerna do močna burja. Veter bo v sunkih lahko dosegal hitrost okoli 100 kilometrov na uro.