Pogrešana

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

R.T.
25. 4. 2024, 16.51
Posodobljeno: 25. 4. 2024, 16.51
Deli članek:

V San Franciscu iščejo 16-letno hčerko milijarderja ter soustanovitelja spletnih platform Flickr in Slack Stewarta Butterfielda. Nazadnje so jo videli v nedeljo zvečer.

Marin County Sheriff's Office
Pogrešana najstnica Mint Butterfield.

Najstnica Mint Butterfield je hčerka milijarderja Stewarta Butterfielda in Caterine Fake, soustanoviteljev zdaj že legendarne platforme za izmenjavo fotografij Flickr. Butterfield je tudi soustanovitelj komunikacijske platforme Slack. Bogata poslovneža sta se razšla kmalu po rojstvu hčerke, po poročanju ameriških medijev pa je danes 16-letna Mint živela s svojo mamo.

Mint, ki naj bi v svojih rosnih letih že imela težave z drogo, so nazadnje videli v nedeljo zvečer na območju Bolinasa severozahodno od San Francisca, njena mama pa jo je naslednjega jutra prijavila kot pogrešano. »V iskanju Mint tesno sodelujemo z drugimi pristojnimi službami,« je za San Francisco Chronicle potrdil policijski načelnik Adam Shermerhorn. Domneva se sicer, da je najstnica poniknila na območju razvpite soseske Tenderloin, neuglednega dela San Francisca, ki slovi kot precej nevaren in v katerem cveti trgovina z drogo. V zadnjih letih podobno kot drugod po ZDA veliko težavo predstavlja droga fentanil.

»Za pomoč ne prosim pogosto, a jo zdaj potrebujem. 16-letna hčerka mojega prijatelja je izginila. Prosim, da vest razširite daleč naokoli in v primeru kakršni koli informacij o njeni lokaciji pokličete številko na letaki,« je na družabnem omrežju X naznanil novinar Yashar Ali.

Profimedia
Razvita soseska Tenderloin v San Franciscu slovi po velikem številu brezdomcev in drogi.

Profimedia
Stewart Butterfield z novo soprogo Jennifer Rubio.