Obsežna iskalna akcija

Iščejo ga vsi vaščani, pa policija, gasilci in prostovoljci, a malega Ariana ni na spregled

R.T.
24. 4. 2024, 11.08
Posodobljeno: 24. 4. 2024, 11.08
Deli članek:

O malemu Arianu Arnoldu, ki ga na severu Nemčije iščejo že vse od ponedeljka zvečer, še vedno ni sledu.

Polizei Rotenburg
Policija dopušča več možnost. Lahko da se je prestrašeni Arian kam skril, možno, da je prenočil v gozdu ...

Poročali smo že, da v vasici Elm nedaleč od kraja Bremervörde v nemški zvezni deželi Spodnja Saška vlada obsedno stanje. V še ne pojasnjenih okoliščinah je tam v ponedeljek zvečer izginil šestletni avtistični deček Arian Arnold. Kot je pojasnil njegov oče, ki je izginotje prijavil policiji, se je Arian še ob približno 19.30 uri igral v svoji sobi, nato je, ko sta se starša odpravila v dnevno sobo, izginil kot kafra. Oče je pregledal vse prostore v hiši, pa tudi okolico, že po treh minutah pa je poklical policijo .

Vse od takrat na območju poteka obsežna iskalna akcija, v kateri sodeluje več sto policistov, gasilcev in prostovoljcev. Dečka, ki trpi za avtistično motnjo, so iskali tudi včeraj ves dan, pa tudi v noči na danes, a so bili vsi napori zaman. Dodatno težavo predstavljajo nizke temperature, ki se v teh dnevih ponoči spustijo na vsega kakšno stopinjo nad lediščem, zato pristojni in starši upajo, da se je Arian morda vendarle zatekel v kakšno uto ali klet.

Nobene sledi

Tiskovni predstavnik policije je danes zjutraj za nemško tiskovno agencijo dpa postregel s slabo novico, in sicer, da jim doslej ni uspelo najti nobene sledi, ki bi jim vsaj nakazala, kje bi se lahko Arian nahajal. Po poročanju časnika Bild so temeljito preiskali vsako ped v gozdu, zgradbe v vasi in tudi vsako jaso, a zaman. Iščejo ga s pomočjo helikopterja, policijskih psov in psov slednikov, dronov, pa tudi s pomočjo čolna, opremljenega s sonarjem. Mimo vasi namreč teče reka Oste, na območju pa se nahaja tudi več ribnikov in potokov. Ponoči je območje preletavalo tudi vojaško letalo, ki je pokrajino posnelo s termovizijsko kamero. Danes se osredotočajo na reko Oste, na kraj pa so že zjutraj prispeli potapljači.

Arian se zaradi svojega stanja ne zna izražati, v kolikor ga kdo ogovori, pa se ne odzove. Pristojni opozarjajo, da je v primeru tako mladega avtističnega dečka povsem možno, da je prestrašen in da se kje skriva. Zato je policija včeraj vaščane, ki imajo na svojih hišah nameščene kakršne koli nadzorne kamere, pozvala, naj posnetke pregledajo, če bi se na katerem znašel Arian. Danes so jih znova pozvali, naj še enkrat temeljito pregledajo vsak prostor na svojih posestvih, če so slučajno kakšen skrit kotiček spregledali.