Neprimerno obnašanje

Igralec serije Squid Game obsojen spolne zlorabe

M.G.
15. 3. 2024, 17.05
Posodobljeno: 15. 3. 2024, 17.06
Deli članek:

79-letnega južnokorejskega igralca Oh Yeong-suja je sodišče v Seongnamu spoznalo za krivega spolne zlorabe iz leta 2017.

Profimedia
Igralec je bil spoznan za krivega, a se bo po pričakovanjih pritožil na obtožbo.

Izkušeni igralec je v gledališču začel igrati že v 60. letih 20. stoletja in je, kot sam pravi, nastopil v več kot 200 predstavah. Kasneje je začel igrati v filmu in televiziji, zaradi izkušenj z budističnimi igrami pa je pogosto upodabljal menihe. Leta 2021 je upodobil Oh Il-nama v Netflixovi preživetveni drami Squid Game, ki mu je prinesla svetovno popularnost in mu prinesla zlati globus za najboljšega stranskega igralca v seriji, miniseriji ali televizijskem filmu ter nominacijo za nagrado Primetime Emmy za izjemnega stranskega igralca v dramski seriji.

Zadnje čase pa najbolj odmeva njegov obremenili dogodek izpred nekaj leta, natančneje iz leta 2017, ko bi naj proti volji soigralke se le te neprimerno dotikal, objemal in poljubljal na lice, zaradi katerega bo moral odslužiti osemmesečno pogojno kazen in opraviti 40 ur predavanj o spolnem nasilju, saj je 79-letnega Oh Yeoung-suja, sodnik okrožnega sodišča v mestu Seongnam spoznal za krivega. Igralec po poročanju New York Timesa zanika obtožbe in je danes tožilcem povedal, da se namerava pritožiti na sodbo.