"Ekstremizem" iz Zahoda

Lukašenko si na ulicah beloruskih mest želi videti patrulje, oborožene vsaj s pištolami

J.V.
21. 2. 2024, 10.05
Posodobljeno: 21. 2. 2024, 10.09
Deli članek:

Po besedah beloruskega predsednika je danes najpomembneje "preprečiti izgubo duš, ki ne razumejo povsem, zakaj so tarča tujih vplivov".

Profimedia
Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko.

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko si na ulicah mest želi videti patrulje, ki naj bodo obrožene vsaj s pištolami, da bi zagotovili varnost državljanom pred "ekstremizmom".

Kadarkoli v dnevu varni doma, v službi in na ulici

"Ljudje se morajo počuititi varne doma, na ulici, v službi kadarkoli v dnevu," je po poročanju tiskovne agencije BELTA med drugim poudaril Lukašenko na srečanju s predstavniki varnostnih služb. Čeprav je po njegovih besedah kriminal v Belorusiji v upadu, obstaja nevarnost "kriminala ekstremistične narave" v državi. Ob tem je poudaril, da je danes najpomembneje "preprečiti izgubo duš, ki ne razumejo povsem, zakaj so tarča tujih vplivov".

"Pozivam notranje ministrstvo, obveščevalno-varnostno agencijo, tožilstvo, vse ... moramo prevzeti nadzor. Naše patrulje morajo biti na ulicah, oborožene vsaj s pištolami," je dejal Lukašenko. Spomnil je, kako so prejšnji teden na meji z Ukrajino v "protiteroristični operaciji" prijeli "več saboterjev". Gre za ukrajinske in beloruske državljane, je dejal in dodal, da so doslej pridržali že več tovrstnih skupin ter zoper njih sprožili ustrezne postopke.