Grozljivo

Iz reke potegnili truplo pogrešane 11-letnice

J.V.
21. 2. 2024, 09.05
Posodobljeno: 21. 2. 2024, 09.15
Deli članek:

Audrii Cunningham iz ameriške zvezne države Teksas je prejšnji četrtek izginila na poti v šolo. Iskalna akcija za 11-letnico se je končala po najbolj črnem scenariju. Umora je osumljen 42-letnik z bogato kriminalno preteklostjo, ki je punčko včasih pospremil na šolski avtobus.

Polk County Sheriff’s Office
Audrii Cunningham

Truplo Audrii Cunningham, 11-letne deklice, ki je 15. februarja izginila na poti v šolo, so našli v reki Trinity, je sporočil šerif okrožja Polk v ameriški zvezni državi Teksas Byron Lyons. Okrožna tožilka Shelly Sittin je na novinarski konferenci po poročanju CNN povedala, da pripravlja nalog za aretacijo 42-letnega Dona Stevena McDougala, prijetje pa ne bo nič kaj težavno, saj se možakar od konca prejšnjega tedna že nahaja v priporu zaradi nekih drugih obtožb. Tožilka meni, da bo obtožba za umor z dosmrtno kaznijo primerna zagrešenemu zločinu. Policija za zdaj podrobnosti o umoru ne razkriva, čakajo se rezultati obdukcije.

Domnevni morilec se je pridružil iskalni akciji

Osumljeni je prijatelj dekličinega očeta in že ima kriminalno preteklost, saj je bil že večkrat obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja, živel pa je kar v prikolici na posestvu Cunninghamovih v bližini jezera Livingston. Punčko je McDougal včasih pospremil do avtobusne postaje na šolski avtobus, tako je bilo tudi prejšnji četrtek, ko so jo nazadnje videli živo. Tistega dne ni prišla na šolski avtobus ali v šolo. Njen nahrbtnik so v petek našli v bližini jezera, skoraj 10 kilometrov stran so danes potapljači iz reke Trinity pod avtocesto št. 59 potegnili še njeno truplo. McDougal se je po pisanju CNN celo pridružil iskalni akciji, trkal je po vratih okoliških prebivalcev in jih spraševal, če so jo kje videli.