Novice z dvora

Kralj Charles po operaciji prostate dobro okreva

S.Š.
26. 1. 2024, 19.12
Posodobljeno: 26. 1. 2024, 19.13
Deli članek:

Britanski kralj Charles se po prvih poročanjih po operaciji povečane prostate počuti dobro.

Profimedia
Britanski kralji Karel III.

Karla so v petek zjutraj videli s kraljico Camillo vstopati v londonsko kliniko – v isti bolnišnici skrbijo tudi za valižansko princeso po abdominalni operaciji. Camilla je zapustila zasebno bolnišnico ob 15.10 istega dne in je bila videti dobre volje, ko se je nasmehnila novinarjem, preden je vstopila v svoj avto. Še isti dan so angleški mediji poročali, da je kralj poseg uspešno prestal in da je z njim vse v redu.Koliko časa bo Karel preživel v bolnišnici še ni znano, naj pa bi po operaciji dobro okreval.

Ozaveščanje javnosti

Karel je pred dnevi sicer dejal, da je vesel, da je novica o njegovi operaciji spodbudila diskurz o povečani prostati, marsikdo pa se je v zadnjih dneh tudi povsem na novo seznanil s tem zdravstvenim stanjem. "Njegovo veličanstvo se želi zahvaliti vsem, ki so med tednom izrazili dobre želje, in je vesel, da njegova diagnoza pozitivno vpliva na ozaveščenost o javnem zdravju," je sporočila palača.

Kraljeva družina praviloma ne razkriva podrobnosti o boleznih svojih članov, vendar je bil Karel pripravljen z javnostjo deliti svoje zdravstveno stanje, da bi moške s podobnimi simptomi spodbudil k pregledu. NZS je medtem v zadnjih dneh poročal o 1000-odstotnem povečanju obiska spletnega mesta o zdravju prostate.

V petek si je Karel vzel tudi čas za obisk snahe Kate, ki je danes že enajsti dan v bolnišnici po uspešni operaciji prejšnji teden.